All the secrets of Milos island

H Άλκηστις, ο Κωνσταντίνος, ο Απόστολος και ο Βασίλης, μαθητές του 1ου Γυμνασίου Πανοράματος Θεσσαλονίκης με τη συνοδεία καθηγητών τους, επισκέφτηκαν τη Μήλο μεταξύ 8-10 Ιουλίου, σε ένα εκπαιδευτικό ταξίδι MILOTERRANEAN, έπαθλο της νίκης τους στο διαγωνισμό SchooLab με χορηγό την S&B. Το βραβείο τους περιλάμβανε επίσκεψη στο Μεταλλευτικό Μουσείο Μήλου και ξενάγηση σε μία διαδρομή MILOTERRANEAN (τα παιδιά διάλεξαν τη διαδρομή 1-«Βάνι»). Ωστόσο, μετά τη MILOTERRANEAN εμπειρία τους, τα ίδια τα παιδιά ζήτησαν να γεμίσουν και τη δεύτερη μέρα παραμονής τους με μία ακόμα MILOTERRANEAN εμπειρία (διαδρομή 2-«Ηφαίστειο»). Αυτή είναι η καλύτερη ανταμοιβή για το MILOTERRANEAN!

Με την επιστροφή τους, οι καθηγήτριες-συνοδοί τους, κα Άννα Βουτσά (Μαθηματικός) και κα Μαρία Ράπτη (Φυσικός), έστειλαν τα σχόλια και τις εντυπώσεις όλων τους:

«Μετά το τέλος του ταξιδιού μας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εταιρεία S&B […]. Μέσα σ’ αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, κατορθώσαμε να δούμε, ναι μεν τις καταπληκτικές ακτές του νησιού με τα γαλαζοπράσινα νερά, αλλά και την πολύτιμη γεωλογική αξία του, την οποία αγνοούσαμε.[…]. Εντυπωσιακές διαδρομές […] στον ορεινό όγκο του νησιού δίνουν στον επισκέπτη τη δυνατότητα να δει από άλλη οπτική γωνία τη Μήλο.

Μας ενθουσίασε η συνεχής πρόοδος […] στις εξορύξεις, στα μεταλλεία, στο εργοστάσιο, αλλά και το υπέροχο μουσείο [Μεταλλευτικό Μουσείο Μήλου] […]».Με αφετηρία το μουσείο, όπου παίρνει κανείς μια ιδέα για τη μεταλλευτική ιστορία του νησιού που οφείλεται στην απίστευτα πλούσια γεωλογία της, οι διαδρομές στη φύση είναι ανεπανάληπτες! Φεύγοντας από το νησί, σου δημιουργούνται δύο κυρίως σκέψεις:

• Αν δεν ερχόμασταν ειδικά για αυτό το σκοπό (την ξενάγηση στο MILOTERRANEAN) οι γνώσεις μας για το νησί θα ήταν πολύ ελλιπείς

• Αν γινόταν πιο συντονισμένη προσπάθεια για την ενημέρωση των τουριστών σχετικά με τον πλούτο του νησιού, οι επισκέπτες του κάθε χρόνο θα ήταν μακράν πολύ περισσότεροι […].