All the secrets of Milos island

Οι επόμενες διαδρομές Miloterranean Geo Walks δουλεύονται εντατικά (2η «Ηφαίστειο», 3η «Θειωρυχεία», 4η «Αγγεριά», 5η «Κίμωλος», 6η «Σαρακήνικο», 7η «Νύχια»). Δείτε πρόσφατες φωτογραφίες που τράβηξε η ομάδα εργασίας κατά την αποτύπωσή τους.

Route 3 Theioryxeia Coast at Sarakiniko

Διαδρομή 3 «Θειωρυχεία»: η ακτή του Σαρακήνικου

Route 4 Fyriplaka volcano crater

Διαδρομή 4 «Αγγεριά»: ο κρατήρας του ηφαιστείου της Φυριπλάκας

Route 4 olive trees and beehives

Διαδρομή 4 «Αγγεριά»: αγρόκτημα με ελιές και μελίσσια, λίγο πριν τον Άγιο Αθανάσιο. Ναι, σωστά βλέπετε, υπάρχουν και πεύκα!

Route 4 west highland of the Fyriplaka crater

Διαδρομή 4 «Αγγεριά»: Το δυτικό υψίπεδο του κρατήρα της Φυριπλάκας με τους υπεραιωνόβιους κέδρους της Μήλου. Δεκέμβριο μήνα είναι όλα καταπράσινα!

Route 4 Fyriplaka volcano perlite layers

Διαδρομή 4 «Αγγεριά»: Χιλιάδες χρόνια πριν εξερράγη το ηφαίστειο και η λάβα κύλησε από τον κρατήρα της Φυριπλάκας προς τον κόλπο του Αδάμαντα. Ένα «παγωμένο» ποτάμι ηφαιστειακών υλικών -εδώ στρώματα περλίτη- σαν ένα γεωλογικό μιλφέιγ.

Route 1 Alyki wetland

Ο υγρότοπος της Αλυκής

Route 4 Perlite dirt road to Agios Athanasios through the cedar forest

Διαδρομή 4 «Αγγεριά»: Ο χωματόδρομος -ή μάλλον περλιτόδρομος- προς Άγιο Αθανάσιο, μέσα από το δάσος των θαμνοκυπάρισσων και των κέδρων.

Route 4 Skiadi Geological Mushroom

Διαδρομή 5 «Κίμωλος»: η κατάληξη είναι το «Σκιάδι», ένα γεωλογικό μνημείο της Φύσης, που μπαίνει σε όλα τα σχολικά -και όχι μόνον- βιβλία και μοιάζει με γιγάντιο μανιτάρι!