All the secrets of Milos island

Tourism Awards-Miloterranean

Το Silver Award στην κατηγορία Community & Social Development στα Tourism Awards 2014 απέσπασε τo MILOTERRANEAN Geo Experience, μία πρωτοβουλία του Μεταλλευτικού Μουσείου Μήλου (ΜΜΜ) σε λιγότερο από ένα χρόνο γνωριμίας του με το ευρύ κοινό. Ο θεσμός των Tourism Awards στοχεύει στην ανάδειξη των κορυφαίων πρακτικών του Ελληνικού Τουρισμού.

Το βραβείο παρέλαβε από τον κ. Γ. Δρακόπουλο, Ειδικό Σύμβουλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, ο Διευθυντής Λειτουργιών Μήλου της S&B και μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής του ΜΜΜ, κ. Σπύρος Τζίντζος, ο οποίος, στην ομιλία του, τόνισε τη στενή σχέση που συνδέει τη μεταλλεία με τον τουρισμό στη Μήλο. Είπε χαρακτηριστικά: «Όταν η καρδιά της S&B χτυπά εδώ και 80 χρόνια στο πανέμορφο νησί της Μήλου δεν μπορεί παρά να θεωρούμε αυτονόητη τη στήριξη της βιώσιμης ανάπτυξής της και της ανάδειξης του δεύτερου εξίσου ισχυρού πυλώνα ευημερίας του νησιού, τον τουρισμό. Το βραβείο αυτό σήμερα, από εσάς τους επαγγελματίες του τουρισμού, έρχεται ως επιβράβευση της υπεύθυνης στάσης μας, αλλά και ως επιβεβαίωση για το ίδιο το Miloterranean».

Το Miloterranean (www.miloterranean.gr) αναδεικνύει τη Μήλο σε μοναδικό προορισμό εναλλακτικού και βιωματικού τουρισμού μέσα από 7 επιλεγμένες διαδρομές, όπου η φύση, η ιστορία και, κυρίως, η γεωλογία συνυφαίνονται. H μοναδική γεωλογία της Μήλου αποτελεί κοινή προέλευση των δύο βασικών πυλώνων οικονομίας του νησιού, του τουρισμού και της μεταλλείας, καθώς του χαρίζει σπάνια τοπία αλλά και μοναδικά ορυκτά, πηγή ευημερίας του από τα Νεολιθικά χρόνια μέχρι σήμερα. Οι 7 διαδρομές σηματοδοτήθηκαν στη Μήλο και αναδείχθηκαν με επιμελημένα περιγραφικά κείμενα και με ακριβείς χάρτες προσκαλώντας τον επισκέπτη της Μήλου να βιώσει την ιδιαίτερη ομορφιά τους από κοντά. Στόχος είναι, μέσα από καινοτόμους τρόπους προσέλκυσης του τουριστικού ενδιαφέροντος, να συμπεριληφθεί η Μήλος στους μοναδικούς διεθνείς τουριστικούς προορισμούς.

 Η βράβευση πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση, στην Αθήνα, την Τρίτη 8 Απριλίου 2014. Ο θεσμός διοργανώθηκε από την Boussias Communications και την έκδοση Hotel & Restaurant, με την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Με την Ευγενική Υποστήριξη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Marketing Greece, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) και του Σύνδεσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων.

Εκπροσωπώντας τους επαγγελματίες του τουρισμού της Μήλου, στην τελετή παρευρέθηκαν ο Νίκος Μωραϊτης, Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Μήλου, ο Γιώργος Μάλλης, Πρόεδρος Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Μήλου. Παρών ήταν και ο Μανούσος Καντσός, διευθυντής του ΜΜΜ, καθώς και άλλα στελέχη της S&B και μέλη της διαχειριστικής επιτροπής του ΜΜΜ.