All the secrets of Milos island

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Miloterranean Geo Experience το Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012, στο Συνεδριακό Κέντρο Μήλου «Γεώργιος Ηλιόπουλος». Περισσότεροι από 150 εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων και συλλόγων του νησιού, μέλη του τουριστικού, ξενοδοχειακού και πολιτιστικού χώρουι και άλλοι ενδιαφερόμενοι, συμμετείχαν στην παρουσίαση της νέας αυτής πρωτοβουλίας του Μεταλλευτικού Μουσείου Μήλου (ΜΜΜ).

Ο Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου S&B Θωμάς Ανδρουλάκης παρουσίασε το ιδιαίτερο αυτό τουριστικό προϊόν, το σκεπτικό της δημιουργίας του, τα εργαλεία που διαθέτει και τους τρόπους προώθησής του. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Το Miloterranean προσφέρει μια εμπειρία, δεν είναι ένας απλός χάρτης ή ένα κείμενο ξενάγησης. Στοχεύει στο βίωμα του επισκέπτη, που αναζητά μια διαφορετική ταξιδιωτική εμπειρία, με τις πρωτόγνωρες πτυχές του ιδιαίτερου γεωλογικού τοπίου, του μεταλλευτικού παρελθόντος και παρόντος, και του μοναδικού φυσικού τοπίου του νησιού αυτού – στην αποκάλυψη, δηλαδή, μιας «κρυφής» Μήλου». Στη συνέχεια, παρουσίασε το προωθητικό video, που παρουσιάζει αυτή τη διαφορετική, εντυπωσιακή πλευρά του νησιού (διαθέσιμο εδώ) και αναφέρθηκε και στη νέα ιστοσελίδα. Η σελίδα αυτή περιέχει πληροφορίες για τις διαδρομές, φωτογραφικό υλικό, ιστορικά στοιχεία κ.λπ., ενώ δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να «ανεβάσει» και να μοιραστεί με τους υπόλοιπους επισκέπτες – χρήστες την εμπειρία του και φωτογραφικό υλικό. Τέλος, έγινε αναφορά στην ομάδα που δουλεύει για τη δημιουργία του Miloterranean: γεωλόγοι, μεταλλειολόγοι, δασολόγοι, χαρτογράφοι, ιστορικοί, επαγγελματίες του μάρκετινγκ και επικοινωνιολόγοι. Το όλο εγχείρημα είναι μια ακόμα προσφορά της S&B για την ανάπτυξη της Μήλου στο πλαίσιο της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Στη εκδήλωση μίλησαν, επίσης, ο κ. Σπύρος Τζίντζος, Μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής του ΜΜΜ και ο καθηγητής Μιχάλης Σταματάκης, που συμμετέχει στην επιστημονική ομάδα του Miloterranean. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης καλώντας τους συμπατριώτες του να αγκαλιάσουν αυτή την πρωτοβουλία. Στη συζήτηση που ακολούθησε φάνηκε το έντονο ενδιαφέρον και η διάθεση συνεργασίας και ανταλλαγής εμπειριών για το χτίσιμο του Miloterranean από όλες τις πλευρές, ενώ υπογραμμίστηκαν και οι ευκαιρίες για τον εμπλουτισμό του τουριστικού μίγματος της Μήλου, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την προσέλκυση υψηλής ποιότητας τουρισμού από όλο τον κόσμο.