All the secrets of Milos island

DSC_6634 sm
Το Μεταλλευτικό Μουσείο διοργάνωσε στις 14, 15 και 18 Απριλίου 2016 πεζοπορικές διαδρομές σε μονοπάτια Miloterranean για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αδάμαντα, του Γυμνασίου Μήλου και του Γυμνασίου της Φολεγάνδρου στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στη Μήλο.

Στις 14 και 15 Απριλίου 44 μαθητές του Δημοτικού και 92 μαθητές γυμνασίου αντιστοίχως μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, περπάτησαν τη διαδρομή Miloterranean 2-Ηφαίστειο, στην οποία τους ξενάγησε ο γεωλόγος κ. Αλέκος Πετράκης. Θαύμασαν τα γεωλογικά φαινόμενα της διαδρομής και, αφού διέσχισαν τον κρατήρα της Φυριπλάκας, έφτασαν στη θέση Κάλαμος όπου περιηγήθηκαν την ευρύτερη περιοχή έκλυσης των ατμίδων. Ο δασολόγος κ. Γιώργος Πετράκης τους ενημέρωσε για το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον του νησιού, κάνοντας στάσεις στην περιοχή του Κεδρολίβαδου με τους αιωνόβιους κέδρους και σε άλλα σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος.

Το Γυμνάσιο της Φολεγάνδρου, στο πλαίσιο επίσκεψής του στο νησί στις 18 Απριλίου πραγματοποίησε επίσκεψη στο Μεταλλευτικό Μουσείο Μήλου και περιήγηση της διαδρομής Miloterranean 4-Aγγεριά.

Ο ανοιξιάτικος καιρός στάθηκε σύμμαχος των παιδιών που περπάτησαν τις διαδρομές, διάρκειας 3,5 ωρών η κάθε μία.